29Sep

Web Fonti un kā tos izmantot interneta vietnēs

Vēsturiski ir iegājies tā, ka tīmekļa vietnes fonti tiek ņemti no lietotāja mašīnas, nevis servera kā tas ir gadījumā ar bildēm un video. Tīmekļa vietnes izstrādātājs vienkārši norāda kuru fontu izmanto, un tālāk jau pārlūkprogramma to pieprasa no lietotāja datora. Diemžēl mums ir daudz un dažādas operētājsistēmas, kuras nāk ar dažādiem fontiem, tāpēc parasti izmantoLasīt tālāk

02Jūn

Pārdomas par mājas lapu izstrādi…

Sveiki vēlreiz, :) Pēdējā laikā daudz visādu sīkdarbu un darbu bija saskrējis, tāpēc arī neko te nerakstīju, bet pa šo laiku esmu nonācis pie vairākām atziņām, ar kurām vēlos padalīties ar Tevi: Kindle 3 ir lielisks rīks, lai lasītu grāmatas vasarā, gaidot kādu mašīnā (žēl, gan tikai, ka latvieši iemācījusies likt paroles uz saviem rūteriem);Lasīt tālāk

23Nov

Rīgas – informācijas vietne

Nesen kā izdomāju atklāt ko nezināmu :))) Labi teikts, pats saputrojos. Lai nu kā… esmu palaidis mazu projektu : Rīgas blogu / mazu informatīvo mājas lapu. Ideja rādās pēc tam, kad secināju, ka šim domēnam PR ir 3. Tad arī nolēmu to izmantot un izveidot mazu ziņu lapu par jaunumiem un aktualitātēm Rīgā. Pašreiz tasLasīt tālāk

07Nov

Cenu īpatnības veidojot mājas lapu, e-veikalu

Sveiki, kungi un dāmas :) Man neskaitāmi klienti sāk sarunu ar šo jautājumu : Kāpēc ir tik milzīga cenu starpība starp mājas lapu izstrādātājiem? Vieni prasa par e-vekala izstrādi 50 LVL, savukārt citi 10 000 LVL Lūk īsa atbilde: Jo izmaksas ir dažādas. Garāka atbilde: Būtībā strādājot nu jau 4 gadus šajā nozarē esmu secinājis,Lasīt tālāk

27Okt

Caurums portālā tiesas.lv?

Jau kādu laiku atpakaļ pamanīju, ka dažādos Google meklēšanas rezultātos parādās Latvijas tiesu portāls tiesas.lv, kas pieder LR Tieslietu ministrijai. Lieki pieminēt, ka meklētājā ievadītie atslēgvārdi galīgi nav saistīti ar tiesām vai tiesāšanos. Papētot sīkāk var redzēt, ka pie publicētajām aktualitātēm, kur ir atļauta komentēšanas iespēja, parādās komentāri ar atslēgvārdiem kā „Prada”, „Adidas”, „Ed HardyLasīt tālāk

27Okt

WordPress – tīmekļa žurnālu platforma

Kā jau pamanījāt, šis blogs tiek rakstīts par un ap tīmekļa vietnēm, tādēļ pavisam loģiski, ka pieskarsimies tādai tēmai kā atvērtā koda satura vadības sistēmas jeb kā mēs ikdienā tās saucam – gatavās cms. Pirmajā rakstā apskatīsim vispopulārāko no tām – WordPress. Tāpat arī lasītājiem vēlamies lūgt izteikt viedokli un padalīties pieredzē darbā ar šiemLasīt tālāk

24Okt

Patiesība un meli par interneta vietņu izstrādi

Es izdomāju, ka vajadzētu uzrakstīts patiesības faktus un melus vienuviet, kas man ienāk šajā vakarā par interneta vietņu izstrādi (mājas lapu, e-veikalu utt): Meli: 1) Meli ir atbilde “Jā” uz klienta jautājumu: Vai mana mājas lapa būs Google.lv pirmajā vietā?! – protams, tagad man daudzi oponēs viss ir atkarīgs uz kādiem atslēgvārdiem, cik ilgā periodāLasīt tālāk

21Okt

Dinamiskas lapas

Dinamiskas lapas apzīmē globālā tīmekļa saturu, kas dažādos piekļuves brīžos var būt atšķirīgs. URL atkarībā no noteiktiem parametriem var norādīt uz dažādām lappusēm. Šādas lapas var izveidot, izmantojot dažādas programmēšanas tehnoloģijas, piemēram, ASP un PHP. Parasti dinamiskas lapas URL izskatās apmēram šādi: http://www.adrese.lv/Page.php?var=lkdjdfhv&var2=345&var3=kfjdks Kā redzams, piemērā ir 3 mainīgie. Starp citu, tas ir arī mainīgoLasīt tālāk

18Okt

Interneta vietnes satura izstrāde

Pirmo reizi, četros gados es saskāros ar vienu problēmu: Es izstrādāju mājas lapu vienam uzņēmumam, kad pienāca kārta nodot mājas lapu. Uzņēmuma vadītājs uzdeva man jautājumu: “Kas pildīs mājas lapu ar saturu?” Kopš tās dienas es sapratu, ka klienti ir jāizglīto par to kā notiek interneta vietņu izstrāde (neatkarīgi no tā vai līgumā tas irLasīt tālāk